torsdag 5 augusti 2010

PMS, hjälp!

Okej, det är lingonvecka med "cravings", värk, taskigt humör och allt vad det kan innebära. Då passar det riktigt bra med en dundersmoothie som innehåller massa järn. Precis vad kroppen behöver just nu. Persilja innehåller mycket järn, det gör även röda frukter och bär. Jag "boostar" denna smoothie med Maca och Purple Corn (valfritt). Dessa superfoods innehåller mängder med näring och antioxidanter. Mer om dem senare.

Menstruation kan vara ett sätt för kroppen att bli av med gifter som samlats, en slags naturlig detox. Gifter ackumuleras i kroppen genom maten vi äter, luften vi andas, vissa kläder vi har på oss, nyproducerade möbler och produkter som avger kemikalier. Äter man raw food minskar man väsentligt på intaget av gifter, konstgjorda ämnen och kemikalier som kroppen inte är anpassad för. PMS symptomen minskar och man kan helt bli av med dem, dessutom blir blödningarna betydligt mindre. Yey för det :-)

PMS smoothie

Hallon
Jordgubbar
Vattenmelon
1 knippe Persilja
1 msk Maca (vitaminer, mineraler, hjälper mot stress)
1 msk Purple Corn (antioxidanter)
Vatten

Mixa i blendern och drick massor!

Nu till lite cravings. Choklad är nog det bästa jag vet och som tur är så är choklad även extremt jättenyttigt då den innehåller mängder med antioxidanter, YEY! Men, chokladen ska så klart vara raw, d.v.s. kakaon ska inte vara upphettad över 47 grader C. Måste slå ett slag för Renée Voltaires Raw Cacao powder, som finns att köpa i många vanliga mataffärer. Med denna kan man göra goda chokladbollar, drickchoklad, smoothies och andra nyttiga raw bakverk. Hur fantastiskt är inte det?

Ha en underbar dag :-)

1 kommentar:

  1. Sötaste sandra! Du är så duktig! Du är min nya favvo blogg! ;) Ses på lördag! Puss o kram Line

    SvaraRadera