måndag 23 augusti 2010

Gojibollar med choklad

Äntligen måndag! Vilken härlig dag och vilket kanonväder vi har. Helgen bjöd på avkoppling och galna upptåg. Precis som det ska vara. Botade en smärre baksmälla (lite för mycket rödvin ;-) med en promenad, vatten i mängder, green smoothie, supersmoothie och Renée Voltaires ekologiska lösvikt med chokladöverdragna nötter, russin och tranbär (finns i lösvikt i större mataffärer t.ex. Ica Maxi). Mums. Och vet ni vad, det fungerade! Vaknade i vanlig ordning före larmet i morse och drog till gymmet för veckans första styrkepass. Känner att styrkan snart är tillbaka efter detoxen. Det är bara lite extra segt på morgonen. Man har inte fått i sig lika mycket mycket energi som på eftermiddagen. Det blir bara roligare och roligare att träna, det gäller att komma över den där tröskeln. Sedan är det viktigt att börja i en takt som känns bra. Kör man på för hårt tappar man oftast lusten.

Både jag och pojkvännen får hela tiden komplimanger för vårt fräscha utseende. Folk märker skillnad, och vi mår så mycket bättre. Jag längtar verkligen till nästa detox som jag planerar till hösten. Man mår så otroligt bra och har så mycket mer energi. Det här är något för alla att testa. Ge det ett par dagar, allra helst två veckor och ni kommer märka en sådan enorm skillnad.

Dessa gojibollar med choklad gör jag minst en gång i veckan. Det är så enkelt och så otroligt gott och nyttigt! Testa själva så får ni se.

Gojibollar med choklad

2 dl cashewnötter (naturella)
1 msk kokosolja (valfritt, OBS! kallpressad)
½ dl gojibär
1 msk incabär
3 dadlar
1-2 msk rå kakao (t.ex. Renee Voltaires rå kakao)
½ dl hampafrön (valfritt)

Mixa alla ingredienser i en matberedare och rulla till bollar. Mums! Varning, går åt på momangen.

Goji- och incabär kan man köpa på hälsokosten men finns även i några vanliga matvarubutiker. Gojibären är otroligt näringsrika och kallas därför ”superfood”. De innehåller 18 olika aminosyror, ännu fler spårmineraler, mängder med vitaminer och massor av antioxidanter (som jag tidigare skrivit motverkar rynkor, föråldrande och sjukdomar bl.a.). Incabären är väldigt syrliga så ta inte för många åt gången. De är rika på fosfor, vitaminer och bioflavonider (ökar upptagningen av c-vitamin i cellerna och har en rad erkända hälsoeffekter). Bäret har även ett väldigt högt proteinvärde (16 %). Goji- och incabär kan man tillsätta i smoothies, desserter, till muslin eller äta dem som de är. Gott och nyttigt, WOW!

Ha en underbar måndag!

1 kommentar:

  1. Vilken inspirerande blogg du har! Gojibollar med choklad låter ju hur gott som helst, så jag kunde inte låta bli att inspireras av ditt recept och göra liknande bollar:

    http://mylittlebakery.wordpress.com/2011/01/10/chokladbollar-med-gojibar

    Goda!

    SvaraRadera