tisdag 10 augusti 2010

After-work-out-smoothie

Wow, vilken morgon! Helt fantastisk. Jag kände mig utvilad, pigg och energisk. Inte sådär dödstrött som man annars brukar vara (det är detox:ens förtjänst :-). Lite segt i starten bara när man inte är van att gå upp i ottan så här direkt efter semestern. Startade morgonen med ett kortare styrkepass på gymmet och sedan till jobbet. Eftersom man forfarande är kvar i semestermode går inte allting så snabbt som det annars brukar. När jag kände att jag stressat upp mig redan när jag var på väg ut genom dörren fick jag säga till mig själv att ta det lugnt. Det får helt enkelt ta sin tid. Mitt nya motto är att ta hand om mig själv, min hälsa och att sluta stressa.

Efter träningen köpte jag en Brämhultsjuice med blåbär och acai. På jobbet blandade jag i lite maca, purple corn och hampafrön. Acai, maca och purple corn är alla superfoods, d.v.s de innehåller väldigt höga halter vitaminer och mineraler. Maca är en rot som ökar kroppens fysiska styrka, stresstålighet och fertilitet. Både acai och purple corn innehåller mängder med antioxidanter. Purple corn är just lila majs som växer i Anderna, framförallt Peru och acai är ett bär som växer i Amazonas regnskog i Sydamerika. Hampafrön innehåller förutom vitaminer och mineraler en massa protein. Bra efter träningen och hur smidigt som helst. Det blev en fantastisk “after-work-out-super-antioxidantsmoothie-on-the-go”

1 Brämhults juice t.ex. blåbär & acai
1 msk maca
1 msk purple corn
3 msk hampafrön (helst skalade)

Maca och hampafrön finns att köpa i många hälsokostaffärer. Purple corn är svårare att hitta men finns på nätet. http://www.rawfoodshop.se/ har allt inom Raw Food, check it out!

Som den te-fantast jag är har jag hittat ett fantastiskt bra detoxte. Det är Yogi Tea’s Detox Organic. Det märks om inte annat när man går på toaletten att det fungerar ;-)
Ha en underbar dag!

5 kommentarer:

 1. Rawfoodshop.se var riktigt bra! Beställde varor från dem igår o de skulle ta upp till 14dagar att få paketet, men idag fick jag meddelande om att det var ivägskickat till mig redan! :) Hur bra som helst! Tack för all inspiration sandra! :) Kram

  SvaraRadera
 2. Vad roligt! Det finns så mkt bra information där. Vad köpte du? Blev så nyfiken. Ses i Sthlm sen, vad gul vi ska ha! :-)

  SvaraRadera
 3. Köpte spirulina, purple corn o maca... Bra grund till goda smoothies! :) målet är att äta raw food till frukost o en veggo dag i veckan med raw! :) ja, ska bli super kul att komma upp o hälsa på! Ha det toppen! Puss o kram

  SvaraRadera
 4. Heeej Sandy! :) Vad duktig du är med bloggen :) Köpte faktiskt brämhults blåbär acai, göör god :) Längtar till STHLM!! Är sjuk nu, så hoppas jag slipper det denna gången ;) PUSS

  SvaraRadera
 5. Du får INTE vara sjuk när det är Sthlm dags. Det är strängt förbjudet! Vi ska ju göra allt och lite till när ni kommer hit. Krya på dig :-) Tack söt & stor puss.

  SvaraRadera