onsdag 22 september 2010

Hudvård

Nu har jag använt Raw Gaias hudvårdsprodukter ett bra tag och jag älskar dem! De är helt raw d.v.s ingredienserna är naturliga och icke upphettade över 47 grader, de innhåller inga kemikalier samt är fulladdade med näringsämnen med vårdande egenskaper. Det är grymt bra för huden. Bästa! Tycker själv att min hy både ser och mår mycket bättre, den är inte för fet på vissa ställen och/eller torr på andra (som den brukade vara). Jag får sällan om inte aldrig hudproblem som t.ex. acne.

Raw Gaia har en hel linje med produkter inom hudvård och jag använder ofta deras rengöring, hudkrämer samt ansiktsmasker. Min favorit bland hudkrämerna är deras MSM Beauty Cream. MSM är en s.k. skönhetsmineral och krämen innehåller bl.a. kakaosmör och aprikoskärnolja. Dessa oljor har fantastiska egenskaper som mjukgörande, återskapar elasticitet samt är effektiv för trött, mogen och känslig hud m.m. Krämen passar all hudtyper speciellt mogen, skadad eller trött hy. Jag varierar ibland med ansiktskrämen For her Daughters, som passar normal till fet hy. Den gör min hy len och glänsande :-) I sortimentet ingår även hudkrämer för män och barn.


Jag är dessutom helt beroende av Rhassoullera, som kommer från Marocko och har exfolierande, rengörande och avgiftande egenskaper. Leran ”drar” ut överflödigt fett samt orenheter på djupet och är samtidigt väldigt närande för huden. Den har anti-inflammatoriska, antimikrobiella samt antiseptiska egenskaper. Den kan användas dagligen som en rengöringen, vilket jag gör, eller då och då som en ansiktsmask. Används även som schampo och tvål till hår och kropp. I love it! Läs mer om produkterna på http://www.rawgaia.com/. BTW, denna Rhassoullera köpte jag på hälsokosten.


Efter flera dagar på mestadels råkost unnade jag mig en rejäl pastalunch idag. Det skulle jag nog inte gjort för sedan hamnade jag i ett riktigt matkoma och kände mig inte alls särskilt produktiv på eftermiddagen. Jag brukar hålla mig till råkost till frukost och lunch för att hålla hög energinivå sedan äter jag mer lagat till middag, det passar mig absolut bäst just nu :-) Råkost till lunch imorgon? U bet!

Ha en underbart solig dag!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Tack för en väldigt bra och inspirerande blogg!
  För ca 1.5 månad sedan köpte jag Raw Gaias MSM-kräm och är väl ganska så nöjd med den. Jag gillar tanken att den är rå och att min hud får näring, samma som rawfood ger kroppen näring. Men jag har fått extrem torr hy i pannan! Jag har alltid haft fet hy med fet t-zone men nu flagnar jag i pannan, näsan och tinningarna.
  Jag tror att det är vädret som påverkar, flyttade till Gbg från Umeå ungefär samma tidpunkt som när min hy blev sämre, och jag antar det är olika luft+ vintern på g.
  Men jag förstår inte varför min hy är så sjukt torr när jag använder mandelolja, MSM-krämen, MSM-sprayen och ibland olivolja...
  Har nu köpte en kräm från apoteket med paraffin och skit, bara för att försöka få den på rätt köl igen, för det händer inget med den, hur mkt msm-kräm jag än smetar på.

  Vad tror du? Jag äter mkt nötter, oljor, frön, grönsaker etc. Har köpt linfröolja nu för att få i mig omega, har inte haft något tillskott med omega på väldigt länge.

  SvaraRadera