söndag 5 september 2010

Havtornssmoothie

Sköna söndag. Jag vaknade upp klockan 6 i morse. Helt galet, men hur skönt som helst. Jag kände mig pigg och utvilad och gick upp för att bara mysa runt i nya lägenheten. Vad skönt att ha en hel härlig söndag framför sig. Dessutom har vädret varit otroligt bra i helgen. Fortfarande rätt varmt och skönt. Fantastiskt, eller hur!

Igår var vi och storhandlade. Tänkte då på att vi nästan helt ändrat på vad vi handlar för mat. Vi köper knappt något kött längre, bara fisk. Sedan blir det mängder med grönsaker, frukter och vi nästan länsar frysdisken på frysta bär. Vi handlar alltid linser, linfrön, pumpafrön, bovete o.s.v. Godis är helt uteslutet men det blir alltid lite lösvikt från Renée Voltaire ;-) Några av Brämhults stora juicer åker ner i matkassen för de morgnar man inte har tid att pressa egen juice.

I morse gjorde jag en supergod smoothie på havtorn bl.a. Kanongott. Vilken fantastisk start på dagen :-) 

Havtornssmoothie

1 banan
1 näve pumpafrön (helst blötlagda)
1 msk linfrön
1 msk psylliumfrön
1 msk olivolja (extra virgin)
1- 1/2 dl havtorn
2 msk blåbär
Guava (valfritt)

Lägg pumpafrön, linfrön och psylliumfrön i en skål med vatten under natten. Häll ut vattnet och skölj på morgonen. Blanda sedan alla ingredienser i en blender, mixa. Voilá! Klar att drickas.

Havtorn innehåller mängder med c- och e-vitaminer, flavonider och fettsyror. Havtorn hämmar delning av cancerceller i bröst och tjocktarm. Dessutom hjälper det mot torrhet i kroppens slemhinnor. Färsk havtorn är alltid bäst men inte alltid lätt att få tag i. Jag köper havtorn i pulverform eller från frysdisken i mataffären.


Ikväll blir det bio med tjejerna. MYS! Då åker Renée Voltaire godiset fram :-)

Ha en mysig söndag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar