lördag 31 mars 2012

Inställd premiärtur

Det blev ingen premiärtur i mina nya Five Finger-skor idag pga av snö. Som vi har väntat på att få testspringa in dem. Jag och min sambo har nu testat ut perfekta par och äntligen slagit till. Spänningen är olidlig, ska det bli ultramaratonlöpare av oss nu? Haha, ok kanske inte tanken men det sägs att man blir en bättre löpare, undviker skador och kroppen mår mycket bättre av dem. YEY för det :-) Läs boken Born to run. Verkligen intressant och kul läsning även för dem som inte gillar löpning.


Vibrams Five Finger Bikila
Hade världens dipp igår pga av PMS. Får nästan ingen värk eller besvär längre, ju renare man är kroppen desto bättre mår man under den tiden på månaden. Råkost hjälper mot det också. Dock så kände jag mig ganska hängig och trött, misstänkt järnbrist. Det som gjorde susen var min PMS-smoothie (fullproppad med järnrika grönsaker och bär) och rå choklad :-) Lycka! Röda bär, persilja och spenat bl.a. innehåller mycket järn.

PMS smoothie

1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1 knippe persilja
1 näve spenat.
1/2 granatäpple
vatten

Blanda alla ingredienser i en mixer och servera i ett stort glas. Drick helst ca 1 1/2 liter totalt, gärna dagen innan och samma dag som första menstruation för att undvika järnbrist.

Favorit 1: rå choklad med jordgubbar :-)
Favorit 2: gojibär doppade i rå choklad

Mums! Det ska vara kul och gott att leva hälsosamt, haha :-)

5 kommentarer:

  1. Typiskt att snön kom när du var taggad att testa nya "skorna"(?). Ska bli jättespännande att höra hur det känns när du väl får möjlighet att använda dem. Passade själv på att inhandla ett par nyalöparskor och ett par walkingskor idag. Känns mycket bra, men jag höll mig till de mer traditionella. Tipset om PMS drinken kommer jag lägga på minnet låter supergod! Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är själv superspänd på skorna, nästan så att man förväntar sig något magiskt med dem, haha. Vi får se hur det går :-) Skönt med nya bra rejäla träningsskor då är man mer peppad att köra liksom :-) Vibram har löparskor som har i princip samma funktion som Five Finger skorna fast utan tår. De är mer vanliga, runda om foten. PMS drinker rockar när man är hängig och lite klen under den tiden :-)

      Ha det gott och tack igen för din pepp, det känns så bra :-)
      kramar!

      Radera
  2. JAAA va kul att ni äntligen har köpt vibram, hoppas ni kommer att gilla dem!! (hur kan man inte göra det liksom haha?) Åh no va synd att löparturen blev inställd!!!! Men det kommer ju snart bli varmare, dock inte än på ett tag verkar det som. .. Snö till påsk, kul liksom!
    Du ka ju alltid prova dem på gymmet = ) Har du testat crossfit ännu? ; )

    Härlig drink du gör =)) Måste provas. Åh grym choklad med probiotika, vart köper du den? Har för mig jag sett den nånstans, men kommer inte ihåg vart =/ Fanns inte på iherb iaf haha.

    Hoppas du haft en grym helg : )

    Kramar<3

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag har inte testat crossfit ännu, har inte det på vårt gym. Håller mig till hederlig bodypump, pilates och shape än så länge. Men det måste jag testa någon gång :-) Vi får nöja oss med att gå omkring med Vibrams inomhus just nu för vi gillar dem så mkt (inte för att det ger något att gå omkring hemma med dem, haha). Men snart blir det lite varmare. Kan du springa med dem ute när det är så kallt?

    Ombar chokladen köpte jag på min favorithälsokost på Hornsgatan. De säljs annars på nätet: Råvarubutiken, Clearlife.se och Good Store. Känns som den är lite på intåg i mer medvetna, raw food-inriktade hälsokostbutiker. Jättegod men väldigt liten chokladkaka, vips så är den slut ;-)

    ha det gott!
    :-) KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men den som väntar på något gott ; ) Tur att det finns de passen ändå och att du tränar något som är kul =)

      Hahaha va roligt. Härligt att höra att ni gillar dem så mkt : )) Visst är de helt grymma?
      Du kan ju prova dem på Pilates klassen, har hört att de ska va grymma till det! Spec dina Bikla skor ; ) För det är väl det du har?

      Åh om jag kommer tills thlm snart måste jag gå in hälsokostaffären på hornsgatan!! : ) Eller beställa på nätet. Det är nog på råvarubutiken jag sett den...,

      KRAM

      Radera