torsdag 7 oktober 2010

Skönhet del 2

Lurade ut min kära väninna på världens långpromenad igår kväll ;-) Det var supernajz men hua vad kallt och blåsigt, var inte alls klädd för det. Bara man har rätt kläder så är det ju inga problem. Det var helt underbart att röra på sig ute i det friska och jag sov som en stock i natt. Otroligt inspirerande att se alla duktiga motionärer i joggingspåret.

Igår till lunch åt jag en jättegod skönhetssallad (inspirerad från ett av Davied Wolfie’s recept).

Skönhetssallad:

1 avocado
Savoykål
1 dl hampafrön (finns på hälsokosten)
Gurka
2 tomater
1 knippe persilja
1 lök (gillar charlottenlök till sallader)
4-6 små rädisor

Dressing:

Saft från 1/2 citron
1 msk nässelpulver (finns på hälsokosten)
Några nypor salt
1 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor

Mitt ”stora” problem just nu är att jag dricker på tok för lite vatten och blir alldeles uttorkad. I och med att det är kyligare vill jag bara dricka téer hela tiden och det är ju vätskedrivande om något. Har bestämt mig för att ta ett vattenglas tillsammans med mitt te och dricka ytterligare minst en liter vatten på jobbet. Det är en sådan otrolig skillnad att dricka ordentligt med vatten om dagarna. Man mår betydligt bättre och blir dessutom mycket piggare bara av det, ett billigt och enkelt knep. Om ni inte tror mig, TRY IT! Känner jag mig lite ”under vädret” någon gång dricker jag massor med vatten och det hjälper nästan alltid. Tänk vad enkelt det kan vara ibland :-)

Kan tipsa om världens bästa, enklaste och helt naturliga fuktgörande ansiktsmask (igen från Davied Wolfie’s bok Eating for Beauty). All you need is one AVOCADO (jag ääälskar ju avokado), några droppar färskpressad apelsinjuice och 1 msk kallpressad hampaolja. Blanda ingredienserna och applicera på ansiktet. Lägg dig bekvämt och låt vara i 20-30 minuter. Skölj med ljummet vatten. Huden blir otroligt len och återfuktande. Jag använder det bästa för min hud och kropp av vad naturen har att erbjuda. Det märks på min hy att det är precis vad den behöver.

Ha den bästa dagen!

4 kommentarer:

  1. guud vad god salladen var! riktigt mumsig, o väldigt mättande! :) kramis

    SvaraRadera
  2. Eller hur! Min absoluta favvosallad. Kul att du gillar den :-) Hur gick det med raw food bollarna? Kramiz!

    SvaraRadera
  3. De älskade dom! så jag får göra fika oftare! :)annars hade jag ändå sagt "I don't care", o bakat dem igen...
    Ja, åt salladen till lunch idag igen, smidigt o snabbt att göra den, o dressingen o hampafröerna ihop är super! :) ha en fabulous kväll o dag imorgon! :) puss o kram

    SvaraRadera
  4. Hahaha, helt rätt. Vad roligt att det blev uppskattat :-) Ha det bäst! puss å kram

    SvaraRadera