torsdag 21 oktober 2010

Olivolja

Kalla London! Dags att ta fram vinterjackan snart, det blir väl snö närsomhelst här i Sthlm med. Pojkvän äntligen hemma från sin businesstrip till Kina. Sliten, trött och lite småsjuk. Det ska vi råda bot på med massa nyttigheter ;-) Storhandling idag och då blir det nästan bara raw för vi tänkte göra en liten detox och sedan raw food till 80-90% ett tag framöver. Det ska förbättras på träningsfronten också. Jag kommer iväg ett par gånger i veckan men målet är minst 4 gånger. Idag skiner solen och trots kylan ska jag se till att ge mig ut en stund så jag får lite solljus på mig och undviker förkylningarna som härjar.

Jag brukar handla denna olivolja i mataffären som är organisk och extra virgin. Den absolut bästa olivoljan är den kallpressade för då bibehålls massa näringsämnen och antioxidanter. Tyvärr så är inte alla extra virgin olivoljor kallpressade. Man brukar kunna hitta oljor av bra kvalitet på hälsokosten. Om man inte alltid har möjlighet till det så tycker jag nog att Ybarra’s Organic Extra Virgin Olive Oil är ett bättre alternativ och den finns i de flesta mataffärer.

Ikväll funderar jag på att göra en green smoothie och en rejäl sallad till middag. Kanske blir det mina hemliga maraboubollar till efterrätt :-D Yey!

Ha en underbar dag!

1 kommentar:

  1. kallpressad betyder inte raw... det tillsätts ingen värme utifrån, men under själva pressningen uppstår det mer än 60 grader... har pratat med en producent av kallpressad linolja

    SvaraRadera