onsdag 15 januari 2014

Detoxdag 3: Say what what

Wooo... Detox dag tre, inte så pepp längre. Det är lite tungt, man känner sig lite smådeppig, hängig, trött och endel får förkylningssymptom. Bra! Det är ett gott tecken på utrensningen kommit igång, så häng inte läpp. Sug efter vanlig, lagad mat och sött kommer lite starkare men det känns ändå bra med raw food maten som är mättande och god.

Till lunch gör jag alltid mina supersallader. De innehåller bland annat groddar av olika sorter, tex mungbönsgroddar, alfa alfa, linsgroddar eller bovetegroddar. Jag groddar själv hemma, enkelt och plättlätt. Groddar är otroligt näringstäta och innehåller bland annat massor med protein.


En supersallad innehåller alltid: groddar, avokado, citron, skvätt kallpressad olivolja, lite surkål och finmalda alger som saltig krydda, YEAH!

Groddar till raw food soppan, yummie!

Sandras groddningsskola
Äter man raw food är groddning A och O!
1. Blanda ca 1/2 dl mungbönor med tre gånger så mycket vatten i en skål, låt stå i 24 h
2. Efter ca 24 h häl ut vattnet och skölj. Låt mungbönorna ligga kvar i skålen utan vatten och täck med en kökshandduk
3. Skölj varje morgon och kväll
4. Efter ca 2 dagar har det växt ut en liten grodd på bönorna. Du kan äta dem nu, blir det något över låt de ligga kvar och grodda ett par dagar till. Glöm inte att fortsätta skölja dem morgon och kväll.
5. Efter 4 dagar kan du förvara dem i kylskåpet i ett par dagar till, de håller sig fräscha och groddningsprocessen avstannar i kylskåpet.

Du kan grodda massor av fröer och bönor samt vissa nötter. Större nötter, frön och bönor ska ligga i blöt i ca 24 h. Mindre frön, nötter och bönor tex sesamfrön och alfa alfa frön kan ligga ca 8 h i blöt.

Plättlätt! Världens enklaste sätt att få i sig mycket näring utan att det kostar skjortan dessutom :-)

Eftersom detoxdag 3 inte känns så pepp påminner jag mig om glada stunder som denna:

Sannas 25-årsfest med 20-tals tema á la The Great Gatsby på Sturecompaniet woop, woop!

Love!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar