måndag 26 mars 2012

Hälsoevent

Haft en grym helg igen :-) Extra nöjd med mitt hälsoevent för vänner och bekanta i söndags. Tack alla ni som kom! Jag bjöd på goda raw food snacks, tårtor och en supersmoothie, pratade om raw food; varför det är så bra och viktigt samt vilka hälsofördelar det har. Varför dieter inte funkar och att man både mår bra OCH ser bra ut av att äta det kroppen behöver.




Vi tittade på premiären av den helt fantastiska filmen Hungry fo change, som verkligen gjorde intryck. Något alla bör se! Finns till försäljning inklusive receptbok, här. Den förklarade just bristerna i den västerländska dieten, vad det är vi äter egentligen, hur vi försvagar och förstör våra kroppar samt hur man bör äta för att må bra och se bra ut på köpet. Helt amazing! Bli inspirerad och förändra ditt liv idag, kolla här: http://www.hungryforchange.tv/

Kolla in Doktorn.com som bloggar om eventet (tack Moa för ett grymt inlägg :-)http://doktornpunktcom.wordpress.com/2012/03/26/raw-food-renar-inifran-och-ut/

Jag hade även mina favorit-superfoods till försäljning vilket var uppskattat. Maca, spirulina, chiafrön, gojibär, incabär och rå kakao för att superboosta kroppen med massa näring. Tack Go For Life för hjälp med fantastiska produkter.



Jag fick många frågor om recept och hur man börjar. Det man ska göra är att införa mer råkost i sin vardag. Börja med smoothies, juicer sallader och testa olika råkostrecept. Det är det bästa sättet. Kroppen kommer att känna av att den behöver mer näring och vitaminer och vilja ha den hälsosamma maten mer och mer. Du kommer känna att du mår så mycket bättre av det. Uteslut inte mat och säg inte nej, då vill man bara ha det ännu mer och blir så besviken på sig själv när man inte kan hålla sig. Inför mer råkost i ditt liv i din egen takt.

Blueberry and raspberry cheesecake (varför vill man skriva på engelska helt plötsligt? Tycker det låter mer najz ;-)

Botten:
4 dl mandel
4 dadlar
1 tsk salt

Cheese:
6 dl cashew
Saft från 1 citron
1 msk honung/agave (helst rårörd honung)
1 tsk vanilj (kop äkta eko-vanlij eller 1 vaniljstång)

Topping:
3-4 dl/alt 250g hallon
1 msk honung/agave
Färska blåbär

Mixa alla ingredienser till botten i en mixer och tryck ut i en rund bakform. Mixa alla ingredienser till cheese-delen i mixern och häll ovanför mandelbotten i bakformen (har du vaniljstång måste du skära upp den och skrapa ur vaniljen, stången kan du sedan slänga). Mixa hallon med honung/agave och fördela ovanpå kakan i formen. Fördela förska blåbär på toppen. Ställ i kylen alt frysen i några timmar. Smakar fräscht och gott! Fick många komplimanger för den :-)


10 kommentarer:

  1. Men gaaah va galet gott det ser ut!!!! Va duktig du är som har hälsoevent för dina vänner och bekanta :D Synd att jag inte bor i Sthlm för då hade jag kommit på stört haha... kanske tur det för jag hade säkert ätit upp allt ihop ; )

    Den filmen måste jag se, har läst om den men inte sett den.
    Tänkt att jag ska kolla på food matters gratis ikväll på deras hemsida (endast tillgänglig till och med i morgon gratis) ett litet tips bara om du också vill kolla! haha men gud nu när jag går in o kollar efter länken så är det ju den filmen du skrev om!!!! Haha.. Ja då pratar vi ju samma språk om man säger så ; )

    Hur gör du med nötter och frukt ihop? Funkar det bra för dig? Jag känner mej helt uppsvullen av att kombinera dessa två så nu uteslutar jag nötter för ett tag... förutom hampafrön.

    Kramar! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh men det hade varit så kul att ha dig här också! Du hade säkert kunna dela med dig av en massa spännande och superbra tips :-)

      Du måste se filmen, det är som en bekräftelse. men är mest för skeptiker eller de som iten vet så mkt om råkost. Superintressant och visar på problemen med den kosthållningen vi har i västvärlden. Dock är det något mer extremt i USA.

      Har inte funderat på det med nätter och frukt. Jag brukar inte känna av något direkt. Just nu känner jag att jag behöver nötter. Har varit orolig för att gå ner i vikt under detox och när jag äter mycket råkost så försöker se till att äta nötter. Men tror att nötsuget kommer att avta ju mer näring kroppen kan ta upp och ju mer renad man är. Men det kan ju också ta ett par år innan man är där :-)

      Ha det bäst! <3

      Radera
    2. ja men eller hur! Såg filmen igår ikväll under earth hour :P
      Superbra verkligen!!! Ja alla skolor borde visa den och lära eleverna rätt från början....

      Ok, ja men alla är ju olika, vissa kan nog kombinera hur som och inte märka nån skillnad medan andra är mer känsliga för vissa råvaror osv.. : ) Tänka köra en juice detox snart, vill så gärna ha en juicer!!! Måste köpa en imorn. Funderar verkligen starkt på den du har 1861. : ) Ha det bäst du med <3

      Radera
  2. Klart de ska skriva om dig i Doktorn.com! Du har ju så mycket inspiration att sprida! Jag ska absolut prova det receptet på "ostkakan" = )
    Tack snälla du! / Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vad du är go och fin! Tack så mycket för dina glada och uppmuntrande kommentarer. Det uppskattar jag verkligen och det värmer :-)

      Ha det gott! kramar <3

      Radera
  3. Tack för info om Hungry for change. Har sett en blänkare om filmen tidigare men inte reflekterat över den då. Det borde alla göra dock =) Kul att du gjorde ett event för dina vänner. Tyvärr är mina vänner inte inne på samma tänk, än... =) Din cheesecake ser farligt god ut.

    @PrimalFit - Tack för info ang Food Matters =) Har precis tittat på filmen som tydligen ligger fri mars månad ut.

    SvaraRadera
  4. Jo det finns många skeptiker där ute men de vet bara inte bättre än. Jag upplever det som att de är ganska nyfikna många av dem och då kan man "lura" hem dem på lite snacks och trycka upp en film som de sent glömmer framför näsan på dem, ungefär ;-) Haha, nä många av mina vänner är lite småintresserade men inte superinsatta och det är bra :-)

    Ha det gott! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag menade att det är bra att det är lite intresserade i alla fall ;-) Konstig meningen blev.. =)

      Radera
  5. Hej!

    Jag testade hallon-cheesecaken och den blev riktigt god. Dock undrar jag om jag gjorde nåt fel med bottnen eftersom den inte alls blev fast. 4 dl mandel och 4 st dadlar? Jag satte med flera dadlar, men det blev ändå bara en mandelkross av det hela, som sen inte alls satt ihop med resten av kakan. Nåja, god var den som sagt. :) Det är alltid kul att bjuda familj och vänner på hälsosamma godsaker och att förvåna dem med att det inte finns något onyttigt i. Jag har in många år försökt inspirera mina nära och kära till att leva mer hälsosamt, och ibland går det bättre och ibland känns det som att man tjatar... :/

    En sak undrar jag dock med Raw Food då du säger att kilona börjar rasa om man övergår till Raw. Jag har hållit på bara ett par, tre veckor ännu, men trodde att jag skulle känna mig mindre uppsvälld, men snarare tycker jag att magen känns mer svullen av alla groddar och nötter. Är det bara att vänta eller kan man äta för mycket groddar och nötter?

    Tack för all inspiration!

    SvaraRadera
  6. Hmm.. konstigt att du inte fick ihop pajdegen. Försök med blötlagd mandlar och 1 msk kokosolja. Vad har du för dadlar? Färska dadlar från Fontana i förpackning är kletiga och bra, andra är inte lika kletiga. Tur att den blev god i alla fall :-)
    Man känner sig lätt tjatig med all hälsomat, man vill ju så gärna dela med sig, men jag brukar bara köra på mitt utan att säga så mycket. Oftast blir de bara mer nyfikna och frågar massor :-)

    Hmm.. uppsvälld låter inge roligt och jag är osäker på om det bara gå över. Jag upplever det som att jag blir mindre uppsvälld av raw food. Vet inte exakt vad du äter och om du bara äter råkost. Blötlägger du frön och nötter? Testa att inte äta nötter och frukt samtidigt. Ät mindre nötter och håll dig till mer groddar och blödtlagda frön (týp linfrön, hampa- och chiafrön). Gör mycket green smoothies (OBS! utan frön, nötter och olja. Bara grönsaker, frukt och vatten) och olika färskpressade juicer. Något som gör susen för magen är att blanda linfrön med vatten och dricka. Häll i ca 1/2 dl linfrö i 1 liter vatten. Låt stå i ett par timmar, rör om och drick under dagen. Blockhornsklöver är jättebra för magen. Let me know om det blir bättre. Annars är det något annat som spökar. Kan som sagt verkligen rekommendera Sporteopathy för en grundlig undersökning av kroppens hälsa och experthjälp med vad just du behöver för din kropp. Mindre nötter för viktnedgång.

    Let me know how it goes!
    Ha det gott :-)
    Kramar

    SvaraRadera