torsdag 10 februari 2011

Favvosallad

Det här är min absoluta favvolunch, mango- och avokadosallad. Har lagt ut den tidigare på bloggen men tål att upprepas. Har inte ätit salladen sedan i somras och nu har jag cravings efter den. Så enkel att göra, mättar och är supergod. För er som undrar över råkost och om man verkligen får i sig alla viktiga näringsämnen så är svaret: JA och mer därtill! Om man äter den traditionella, lagade maten är risken stor att man får i sig betydligt mindre av alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. Den här salladen innehåller enzymer, protein, kolhydrater, fett, fibrer och massa näring, mineraler och vitaminer. Hello, kan det bli bättre?!!


Mango- och avokadosallad

1 mango
1 avocado
ruccolasallad
1 dl gröna linser (OBS! blötlagda, helst groddade)
1 msk olivolja

Hacka, skär och blanda. Se till att lägga linserna i blöt under natten eller i ca 8 timmar. Skölj dem sedan och ät eller låt stå framme i några dagar till så att det börjar växa groddar på dem, se dock till att skölja dem morgon och kväll.

Linser innehåller protein. Mango innehåller kolhydrater och fibrer. Olivolja och avokado innehåller hälsosamt fett. Alla ingredienser innehåller mängder med livsviktiga enzymer och näring, WOW! :-)

Ha en underbar torsdag!

2 kommentarer:

 1. Hej Sandra!

  Härligt att hitta din blogg :-)

  Kram,
  Vilda

  SvaraRadera
 2. Hej Vilda, tack för det och tack för ett underbart jobb med Råvarubutiken!

  Kram :-)

  SvaraRadera