torsdag 3 februari 2011

En bra start!

I morse bjöd Florida Grapefrukt på en riktigt bra start på dagen, nämligen en brakfrukost tillsammans med kost- och träningsexperten Frida Orrgren. Wow, vad spännande! Frida pratade om träning, kosthållning och varför frukosten är så viktig. Hon nämnde dels att det är viktigt med en balanserad kost som innehåller kolhydrater, fett, fibrer och protein. Det var verkligen en välbalanserad frukosttallrik vi fick :-)
Det var otroligt inspirerande att höra vad Frida hade att säga för hon såg onekligen ut att veta vad hon pratade om, hur snygg och fräsch som helst!


Det jag tog till mig mest av var bl.a. hur stor bov stressen är. Hur duktig man än är med kosten och träningen får man inte ut lika mycket av den om man stressar och det är dessutom svårare att gå ner i vikt. Ta dig tid varje morgon att äta frukost och framförallt tugga den ordentligt. Några kloka tips:

- Stressa inte
- Ta dig tid att äta frukost i lugnt och ro
- Tugga ordentligt
- Ät en välbalanserad kost. Gärna ekologiskt, undvik halvfabrikat och processad mat. Gör mat från grunden.
- Pulverdieter, träningsbars och proteinpulver är inga långsiktiga lösningar och ska helst undvikas. Ät protein, fibrer och kolhydrater från naturlig mat.
- Variera din träning, kroppen hinner vänja sig. Variation gör träningen roligare.

En halv grapefrukt innehåller dagsbehovet av C-vitamin, en antioxidant som stärker kroppens immunförsvar. C-vitamin hjälper kroppen att ta upp järn bättre och producera collagen, ett protein som stärker skelett, muskler och blodkärl. Det ger dessutom friskare hy och motverkar åldrandet, YES!


Florida Grapefrukt har en Facebook grupp där de delar med sig av lite tips och inspiration kring träning, kost och hälsa: www.facebook.com/jag.alskar.grapefrukt.

Frida är VD på Under Construction Sports Performance och har en egen blogg på företagets hemsida här, om ni vill läsa mer om träning.

Ikväll blir det en smoothie på grapefrukt och NO STRESS!

Ha en underbar kväll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar