måndag 18 juni 2012

En raw food dag

Wow, jag är chokladberoende igen. Attans... Det går på ett kick. Det existerar olika läger när det gäller rå kakao. David Wolfe och alla hans anhängare skulle säga att det är något konstigt med de som inte äter kakao ;-) Rå kakao innehåller mängder med antioxidanter samt hälsosamma mineraler, fytokemikalier och vitaminer m.m samt klassas som en superfood.  Anti-kakao "rörelsen" säger dock att kakao utarmar binjurarna och är beroendeframkallande *stor :-(*

Jag säger att jag tänker forsätta äta kakao (med måtta) för att jag älskar det. Just nu ska jag äta extra mycket grönt för att bli av med kakaoberoendet för tillfället och se fram emot något chokladigt till helgen.

Så här kan en raw food dag se ut :-)

Frukost: Morgonsmoothie

Smoothie på färskpressad apelsinjuice, gojibär, nyponpulver, kokosolja, linfrön, pumpakärnor och lite kokosvatten
Lunch: Skön grön sallad med aramealger

Sallad med persilja, solrosfrön, gurka, tomater, avokado, purjolök, hampafrön, aramealg, citronjuice, salt och olivolja

Aramealger blötläggs i ca 10-15 minMiddag: Green juice, körsbär och en näve blötlagda mandlar. Överträffade mig själv med denna juice, om jag får säga det själv :-)

Färskpressad juice på persilja, savoykål, ingefära, citron, äpple boostad med spirulina


Till mellanmål har jag druckit en green smoothie och ätit äpple och päron

Ok idag fuskade jag med en mörk choklad vilket är helt ok men om magen ska bli plattare än platt till beach 2012 finns det inte plats för fusk ;-)

Viktigaste är till slut att man mår bra och den här maten ger mig verkligen energi!

Dagens visdom
75-95% av alla läkarbesök är pga krämpor som orsakats av eller är relaterade till stress. Take it easy!
2 kommentarer:

  1. Vilken fin header du har nu till bloggen. Själv håller jag på och fixar en ny till min blogg, har svårt att bestämma mig dock :-) .
    Väntar med spänning på min vita mix blender som mannen köpt till mig, sen blir det rock´n roll i köket :-) . Gjorde rejuvelac i veckan och ska våga mig på att göra cashew ost, min lilla tjej tycker dock om att dricka rejuvelac juicen :-)
    Alg salladen se väldigt god ut !

    SvaraRadera
  2. Åh tack, visst är den fin :-) Jag är så dålig på layout så fick lite hjälp. Åh vad gött med rejuvelac och vilken man du har som köpt en Vitamix till dig!!! Jag skulle nästan döda för en sådan (ok inte riktigt) men funderar på den lite billigare varianten man kan köpa genom rawfoodmiddagar. Det blir inte så bra när man ska göra raw food cheesecake och cashewgrädde, det blir så grumligt med vanlig mixer. Vitamix blendern ska vara grymt bra. Jag har svårt att övertyga min sambo att den är såå sjukt mkt bättre en en vanlig hederlig för 1/6 del a priset, haha :-) Kramar <3

    SvaraRadera