lördag 22 oktober 2011

Holy Cacao!

Wow! Var på David Wolfes seminarium igår om kakao, det var helt fantastiskt. David är en rawfood-guru som är påläst, medicinsk utbildad och har många års erfarenhet av superfoods och raw food. Han är författare och föreläsare. Jag har flera av hans böcker och en dröm blev till verklighet när jag fick möjligheten att träffa honom. Han har stenkoll på kost och näringslära samt allt inom raw food. Han delade med sig av rolig och nyttig information om kakaobönan samt andra fantastiska tips för hälsa och välmående. Vi fick provsmaka på den godaste choklad jag någonsin ätit (tänk orgasm)!

Toppenseminarium med David Wolfe

Det bjöds på världens godaste chokladpraliner

David är galet glad, entusiastisk och sprudlar av energi
Kakao är en superfrukt och den mest antioxidantrika frukt som finns samt är extremt näringstät. Det sägs att man i princip skulle kunna leva på kakaobönan. Kakao ska helst ätas i rå form (ej upphettad över 42 grader C) och den håller dig ung, pigg, alert samt motverkar flera sjukdomar. I ett samhälle där vi ständigt påverkas av kemikalier, avgaser och onaturliga ämnen är det extra viktigt att kroppen har ett starkt immunförsvar samt antioxidanter för att motverka alla gifter som vi dagligen får i och på oss.


Passade på att köpa rå chokladbar från Davids och Steven Adlers egna kakaoodlingar, fantastisk.

Är du chokladentusiast eller bara nyfiken kan jag varmt rekommendera David Wolfe's fenomenala bok "Naked Chocolate", finns att beställa bla här.

Häromdagen gjorde jag egna praliner som blev galet goda. Det är bara att blanda i det man gillar så kan man inte misslyckas. Superenkelt, nyttigt OCH gott. Vad mer kan man begära?

Sandys chokladhjärtan
Sandys chokladhjärtan

150-200 g raw kakaosmör (alt. 70-80% fin blockchoklad t.ex Green & Black's organic el. liknande)
4 msk rå kakaopulver (behövs ej om du köpt blockchoklad)
3 msk rå honung alt. agave (behövs ej om du köpt blockchoklad)

3-4 msk hasselnötter (alt. någon annan nöt du hellre gillar)
3 msk gojibär
3 msk russin (alt. tranbär)

Hacka och smält kakaosmöret (eller blockchokladen) ovanpå ett varmt vattenbad. Låt vattnet koka i en kastrull och låt smöret (eller blockchokladen) smälta i ett fat ovanpå. Håll koll på att det inte blir varmare än fingervarmt så att inte viktiga näringsämnen försvinner. Hacka hasselnötter, gojibären samt russin grovt. Blanda tillsammans med den smälta chokladen, kakaon samt honungen i en skål. Häll över i pralinformar eller klicka ut på en bakplåt med smörpapper. Ställ in i kylen i några timmar. Klart!

Happy chocolate! :-)

2 kommentarer:

 1. Hej! Men OJ har du vart o kollat på David Wolfe?! Gud va roligt! : )
  Va han så bra som man tror att han skulle va? Ville också så gärna gå i Gbg men det gick inte att få ihop : ( Choklad receptet du lagt upp verkar ju helt sjukt gott. Mumma värre. HItta du på det själv eller var det ett recept från kvällen? Kramis <3

  SvaraRadera
 2. Han var heeeelt fantastisk! Min stora idol och verkligen en dröm som kom i uppfyllelse. Du får inte missa honom nästa gång han kommer till Sverige. En sann inspiratör och har så otroligt mycket kunskap och information, hade kunnat lyssna på honom i flera veckor. Känns som man bara hann med lite ytlig information, ville ha mer! Chokladen vi fick var galet god!
  Ha det bäst :-)
  kramar <3

  SvaraRadera