söndag 14 augusti 2011

Må bra-dag

Vilken fantastisk dag! Idag har jag verkligen haft en riktigt underbar söndag. Wohoo. Laddat batterierna, tagit det lugnt och tagit hand om mig, min kropp och hälsa. Precis så ska det vara. För att orka med all som sker under veckodagarna är det viktigt att ta sig tid för återhämtning, vila och att bara må gott. Så här ser en riktig må bra dag ut för mig:

- Sov så länge kroppen känner för (har man barn kan det vara svårare men om man är två kanske man kan turas om att få sova ut en dag i veckan :-)
- Mys runt på morgonen och gör allt i lugn takt
- Ät gott och nyttigt, färskpressad juice, en god smoothie m.m. Unna din kropp hälsosam mat så att den får riktig energi och mår gott.
- Rör på dig, ta en långpromenad, cykla, yoga, träna på gymmet m.m. Det känns kanonbra efteråt
- Ta dig tid att reflektera över ditt liv eller din vardag, hur vill du att den ska se ut? Meditera.
- Gör något som gör dig glad, umgås med goda vänner, läs en bra bok, unna dig en massage eller vad du vill som får dig på riktigt bra humör. Undvik åtaganden och sånt som du inte tycker om att göra. Hur ofta gör vi inte det vi tycker att vi måste göra istället för att känna efter vad vi egentligen vill och har lust med?

Smoothie med röda vinbär och hallon

1/2 dl röda vinbär
1/2 dl hallon
1 banan
2-3 msk pumpafrön
1 msk kallpressad linfröolja
vatten

Mixa i en blender och servera i ett glas :-)

Röda vinbär innehåller bl.a. mängder med C-vitamin och är bra för bl.a. matsmältningen. Hallon innehåller vitaminer, antioxidanter och massa fibrer. Kanonbra för magen :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar