måndag 14 mars 2011

Bärigt värre

Så här ser det ut i min frys nästa jämt. Vi köper på oss mängder med bär varje gång vi storhandlar och det går åt, särskilt till alla smoothies som jag ständigt gör. Såg att Brasfruit numera även har Acai i sitt sortiment. Grymt, wohoo! Ni har säkert redan hört att Acai är ett superbär som innehåller mängder med näring som vitaminer, mineraler, antioxidanter, essentiella fettsyror och t.o.m. protein bl.a. Bäret ger energi åt kropp, mental skärpa vilket dels hjälper oss att hantera stress i vardagen. Ok, Brasfruit är verkligen inte det bästa alternativet då de pastöriserar sina frukter och bär lätt... Men jag köper det ändå i brist på alternativ. Färskt är alltid absolut bäst och i andra hand frystorkat, som kan inhandlas på olika hälsokostbutiker.

I vår frys :-)


Härlig acai- och havtornsmoothie

Acai
1 banan
1 dl havtorn
1 msk kokosolja (eller annan kallpressad olja)
1/2 dl pumpafrön (blötlagda)
1 msk linfrön
vatten

Mixa alla ingredienser i en blender och servera i ett glas. Brasfruits produkter hittar du i välsorterade matbutiker som t.ex. Ica Maxi.

Längtar till sommaren då man kan plocka färska bär :-)

Have a beautiful day!!

3 kommentarer:

 1. Nej men va kul att de har acai i sitt sortiment!! Impressed :O
  Jag har aldrig ens sett det märket men jag ska hålla utkik!!!
  Annars kan man ju alltid köpa frystorkat acaipulver, kanske är bättre? : )

  SvaraRadera
 2. Det ser jättegott ut förresten :D

  SvaraRadera
 3. Hej fina du! Frystorkat är nog det bästa valet, men det är ju hur fantastiskt som helst att de tar en en superfood som Acai i den vanliga mataffären :-) Kanske fler får upp ögonen för den. Det är så roligt att se hur raw food och superfoods breder ut sig i lilla Sverige :-) Kram på dig!

  SvaraRadera