måndag 7 maj 2012

Succémiddag och boktips


Hade middag i helgen med vänner och passade på att bjuda på raw förrätt och efterrätt. Succé såklart :-)
Det blev raw sushi och chokladmousse med jordgubbar. Så kul att överraska folk med god råkost. Ingen som tror att det är raw food när de först smakar. Tänk att det kan vara så gott att äta nyttig, hälsosamt och näringsrik mat. YEY! (Recept på raw sushi kommer från boken Pigg och glad med raw food av Vibeke Amdisen).


Till mellanmål gör jag ibland mandelyoughurt. Det är galet gott, innehåller massa protein och näring för kroppen. Passar bra efter träningen. Mandel är rik på viktiga mineraler, fibrer, protein och E-vitamin bl.a.

Mandel- och jordgubbsyoghurt

1 dl mandel (blötlagda i 4-24 timmar)
1 msk mandelsmör
1 msk honung
1-2 dadlar
1 dl jordgubbar
½-1 dl vatten

Mixa/mal mandel för sig först. Häll sedan över resterande ingredienser i en blender. Mixa väl och häll upp i ett glas. Supergott, proteinrikt och mättande :-)

Läste Ani Phyo's nya bok "Ani's 15-day fat blast" i helgen. Är inte intresserad av en fat blast direkt men eftersom hon är hälsan personifierad, ser helt fantastisk ut samt att boken innehöll ett intressant kapitel om raw food för att bygga muskler och öka styrka kunde jag inte motstå. Den är grym! Vill man ha snabba resultat och är redo för en riktig utmaning ska man läsa denna bok. Massa grymma tips och läckra recept. Ani ser helt amazing ut och är i sitt livs form vid 40. U go girl!








2 kommentarer:

  1. Åhhh va gott det ser ut med din fina mandel och jordgubbs yoghurt!!! : )
    Den boken låter också intressant!! Ani Phyo gör ju riktigt yummie recept alltså : ))) Kramar <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är riktigt gott med mandelyoghurt :-) Boken är bra tycker jag, massa goda recept och lite tips. Gillar som sagt kapitlet om raw food och muskelbygge :-)
      Kramar fina du! <3

      Radera