söndag 5 februari 2012

Slututvärderingen

Idag träffade jag fina Johanna Bjurström Angner från Sporteopathy för att göra en utvärdering av min tarmrensning :-) Jättespännande!

Sporteopathy
"Re-cap": Johanna har gjort en helhetsundersökning och utvärdering av mitt kroppsliga tillstånd och hälsa. Hon har undersökt allmän balans i kroppen t.ex. stress, syra-basbalans, vitamin- och mineralbehov m.m. Sedan har hon gjort ett skräddarsytt paket med näring, vitaminer, mineraler och div kosttillskott. Under min tarmrensning har jag ätit mestadels råkost. Tarmreningen gör dels så att kroppen bättre kan ta upp och tillgodose sig näring. Den fungerar även som en avgiftning och tar bort olika belastningar i kroppen som stör och gör att man inte mår bra. Idag känner jag mig mycket piggare, har mer energi och mår väldigt bra helt enkelt :-)

Slututvärdering: Jag har bättre blodflöde till hjärnan (ger mer energi & bättre minne :-), förbättrad blodcirkulation samt muskeluppbyggnadsförmåga (dock inte tillräckligt bra pga av stress...), mycket mindre kalciumbrist sedan sist (bara lite kvar), förbättrat kollagen samt elasticitet i huden, jättebra mineral- och vitaminvärden samt blivit av med toxiner (elektromagnetisk strålning) i kroppen! Wohooo! Det jag fortfarande har kvar att jobba med är stressen, träna, samt att öka intaget av kalcium och D-vitamin.

Vilken fantastiskt fint resultat!! Jag ska fortsätta med ett fortsättningspaket för att jobba vidare med mina "få" svagheter/obalanser i kroppen. Hur bra som helst :-)


Vill du pigga till så här efter vintermånaderna kan jag rekommendera MSM tillsammans med camu camu och...

... D-vitamin, som är jätteviktig. De flesta har brist på detta under vinterhalvåret. 

En rolig & superintressant aspekt på utvärderingen var att jag hade något högt proteinvärde. Jag tillhör blodgrupp A vilket innebär att vegetarisk kost passar mig allra bäst. Jag äter kött max 2 gånger per vecka så jag får inte i mig protein särskilt mycket i köttväg utan snarare genom nötter, groddar och gröna bladgrönsaker. Dessutom hade jag jättebra B-vitamin värden, vilket kan vara ett problem för vegetarianer annars. Jätteintressant och något för er att tänka på som oroar er över proteinet :-)

Min lunch: inget kött men ändå massa protein i bladgrönt´och groddade mungbönor :-)
Tjoho! Ska ta itu med stressen och ta hand om mig ännu bättre för att orka, vilja, ha lust, ha energi och bara älska att leva livet fullt ut :-)

TUSEN TACK Johanna, du är grym! <3

3 kommentarer:

 1. Åh va härligt att du hade så pass bra värden!!! Ett bevis på att du gjorde rätt. Ett steg i rätt riktning!! : ) Ja D-vitamin kan man inte få för mkt utav, så knapra på. Hur många enheter tar du per dag? Jag kör på 5000...

  Hoppas du mår bra! : ) Kramar<3

  SvaraRadera
 2. Din blogg är fantastiskt inspirerande. Eftersom jag just upptäckt den och ser hur mycket bra du skriver har jag mycket att läsa ifatt. Skulle helst skriva ut och ha som en bok =)
  PS Tack för ditt engagerade svar på mitt mail!
  /Annika

  SvaraRadera
 3. Jag tar 2000 enheter D-vitamin per dag. Så du tar 5000!! Ok, ska nog öka på min dos :-) Det bör hjälpa. Tack! Annars mår jag jättebra mitt nya fokus är lugn och meditation, haha.

  Tack Annika för dina mail och så kul att du gillar bloggen. Jag brukade skriva ut recept och inspiration från andra bloggar som jag tyckte väldigt mycket om så det är ju jättera att göra :-) Det har hjälpt mig mycket. Om jag på något sätt kan inspirera dig så är jag jätteglad att ge tillbaka det jag själv känner att jag fått :-) Kram!

  SvaraRadera