tisdag 18 januari 2011

Energi

Tjohooo! Äntligen tillräckligt frisk att ta nya tag på gymmet. Shape passet igår var tufft, kroppen hade tagit lite stryk av förkylningen och orkade inte lika mycket som sist. Jag har planerat min träningsvecka noga och det innebär att träna lagom för att trappa upp något nästa vecka och så vidare. Vi är aldrig så glada hemma som när vi tränar och äter massor med raw food. Vi går runt och är lyckliga över att vi mår så bra. Min pojkvän gick ner 10 kg sedan vi på riktigt började äta raw food. Det ska trimmas lite till inför beach 2011, men det känns inte jobbigt alls. Just nu känns det så otroligt lätt att uppnå drömkroppen till sommaren för vi njuter så otroligt mycket av att äta råkost och att träna. Sedan är man inte perfekt och äter 100% raw varje dag jämt, men det är ok för då hinner man längta och drömma om raw food. Vi har gjort stora förändringar i vår kost och vi blir bara bättre och bättre på det. YEY för det!

Lägger upp ännu ett smoothie recept, denna gång med blodapelsin. Vi har ätit mycket fantastiska sallader och raw tacos m.m. ska se till att bli bättre på att lägga upp bilder på den fantastiska maten på bloggen.

Blodapelsin och kiwi smoothie

2-4 färskpressade blodapelsiner
1 cm ingefära
1 banan
2-4 kiwi
1 msk kokosolja (kallpressad från hälsokosten)

Pressa apelsinerna och ingefäran, häll över juicen i en blender tillsammans med resterande ingredienser. Mix and ready!

Jag brukar boosta mina smoothies med lite superfoods. Denna gång hällde jag i 1 tsk suma, som kallas för brasiliansk ginseng. Den ger dig energi, ökar muskelmassa och uthållighet (som en naturlig anabola). Bra för immunförsvaret och innehåller mängder med näringsämnen.

Flera olika superfoods finns att köpa via t.ex. rawfoodshop och råvarubutiken på nätet.

Ha en underbar dag!

3 kommentarer:

 1. Gud vilket härligt inlägg! Va roligt att din pojkvän har gått ner 10 kg sen ni började!! Good job ; )
  Håller med om att det är lätt att tappa kilon med raw food, det är ju liksom bara att käka på hehe.. Men dadlarna märker jag att jag får se upp med. Inte mer än typ 4 om dagen. och då helst inte på kvällen ihop med fett, för då lägger det sig har jag märkt... om jag typ inte har sprungit 40 min o kört massa styrketräning. :D Fast det är ju inte direkt så att man blir jättetjock man bara håller sig till sin normalvikt. : )
  Jätteläcker bild förresten!
  Kram, Emma

  SvaraRadera
 2. Haha, tack så jättemycket. Jag giller verkligen din blogg och recepten du lägger upp. Kanonbra! Så roligt att bli inspirerad av andra med samma intressen :-) Det blir liksom lättare att fortsätta när man kan bli inspirerad av andra i vardagen. Ha det gott!! :-D

  SvaraRadera
 3. Naw tack!! :D Va glad jag blir att du gillar min blogg!
  Ja men eller hur, man blir verkligen inspirerad när man läser om andra som har samma intresse och som också kämpar på. : )
  Vet inte om du har upptäckt renegadehealth.com?
  De är ett par, Kevin och Annmarie Gianni som driver den sidan och de lägger upp videos med både recept och intervjuer med några av raw food världens störta ansikten och de tar upp jätteintressanta ämnen.
  De är extremt kunniga inom området och har flera utbildningar inom holistisk lära och näringslära m.m. De är så bra!!!! och roliga =))
  Väldigt insprierande. Check it out ; )

  SvaraRadera