söndag 23 september 2012

Raw food möhippa

Före ett tag sedan höll jag raw food matlagningskurs åt 17 glada tjejer under en möhippa, det blev så lyckat! Vi höll till i affären Åtta till åtta, 8T8, på Swedenborgsgatan 1 (T-Mariatorget). Kan verkligen rekommendera butiken för den som gillar ekologiskt, närodlat och medvetna produkter av hög kvalitet. De har en del raw food också :-) Vi lagade och åt raw sushi, raw lasagne, raw cheesecake och chokladpudding m.m. Suuupergott!

Fina Julia tog dessa vackra bilder, kolla in hennes blogg och fler fina bilder här.

Välkomstdrink!

Förrätt: raw paprikapaté och hummous

Det är kul att laga god raw food :-)

Koncentration och perfektion :-)

En bit raw lasagne

Glada möhippetjejer

Vacker blivande brud

Supergod raw cheesecake. Många trodde det var en vanlig icke-raw cheesecake, jag tar det som toppenbetyg :-)

Raw cheesecake
Botten:
4 dl mandlar
1 dl riven kokos
4 dadlar
Mixa i en matberedare och fördela/tryck ut degen i en form
Osten:
6 dl cashewnötter
1 pressa citron
1 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver (äkta vanilj, ekologiskt)
1 msk lecithin (valfritt, bra för konsistensen)
Mixa i en blender (helst Vitamix eller Omniblend för bästa konsistens, det går bra med vanlig blender också), fördela sedan ovanpå mandelbotten.
Topping:
200 gr frysta jordgubbar
2 msk agavesirap eller rå honung
Mixa i en matberedare och fördela ovanpå cheesecaken.
Ställ in den färdiga cheesecaken i frysen i ca 10-20 minuter, låt stå i kyl en stund eller framme innan servering.


 
 

1 kommentar:

  1. Gud va grymt att du höll i den, duktig du är!!!! :D Måste gå dit och kika om jag är i Sthlm nån gång : ) Hoppas allt är bra med dig <3 Kramar

    SvaraRadera