söndag 16 september 2012

Rå sensommar

Hej alla glada! Vilket härligt helgväder vi har, sensommaren dröjer kvar ett tag till men hösten nalkar. Jag älskar hösten, vilken fantastisk och härlig årstid det är. Många känner sig dock tröttare hängigare, blir förkylda så här års och det känns långt till näst sommar. Då kan jag verkligen rekommendera en detox. Vi håller på att pussla med vilka veckor vi ska starta en detox igen. Helst ska det vara 2-3 veckor i följd men det ska gärna passa med jobb, resor och annat :-) Min pojkvän har lyckats hålla sig på samma viktnivå, som han nådde efter den senaste detoxen och nu satsar han på ytterligare en bra viktnedgång. Spännande!

Jag märker att jag på den senaste tiden hamnar lättare i lite sämre kostmönster. Har mer sötsug bl.a. och böjer mig lättare för lite sämre matval än jag annars brukar. Det är ett mkt gott tecken på att min kropp behöver vila och göra en utrensning.

Idag blir det ett superrecept och ett sött recept, det får representera det jag känner just nu :-) Kan verkligen rekommendera denna gröna superdrink. Ger massor med energi och är toppen för kroppen. Min söta chokladkaka kan man äta med gott samvete någongång ibland :-)
 

Superenergy green juice (2 pers)

1 gurka
2 selleristjälkar
3 äpplen
1 citron
1 cm ingefära
1 tsk spirulina
1 tsk vetegräs
1 tsk nässelpulver

Pressa ingredienserna i en juicer (råsaftscentrifug eller slow juicer t.ex.). Servera i två stora glas.
Sandys chokladkaka

2 1/2 dl mandel
2-3 dadlar
1 dl kokos
1-2 msk rå honung
2-3 msk rå kakao
1 tsk vaniljpulver (äkta, eko)
1 dl rå kokosolja
1/2-1 dl vatten
ev. 1 msk maca
garnera med kokos och gojibär

Mixa mandlarna i en matberedare till ett mjöl. Blanda in kokos och mixa. Mixa resterande ingredienser och häll ut i en form. Ställ in i kylen i ca 20-30 min.

Passa på att gå på Lisens skördespa, Rosendals trädgård på tisdag kl 17:30. Kommer vara otroligt lärorikt och spännande. Mer info här: http://lifebylisen.com/program/skordespa/

På fredag kommer Robin Sharma till Sverige och föreläser. Wow! Han skrev böckerna "Munken som sålde sin Ferarri" och "Ledaren utan titel". Eventet är nästan slutsålt men det finns några platser kvar, passa på! Mer info här

1 kommentar:

 1. Hej goding! Äntligen kom jag in på din blogg!!! Har inte kunnat det på flera veckor pga av det där viruset! Hur lyckades du få bort det? : )

  Önskar jag bodde i sthlm så jag kunde gå på alla de föreläsningarna som verkar vara så himla intressanta! Hade supergärna gått på den med Lisens skördespa (!) Ska du gå? : )

  Chokladkakan där ser ju inte heeeelt fel ut ; ) och den gröna drinken... wow vilken dunderkick man måste få efter att ha druckit den haha.. massa nyttigt!!
  Mums! va duktig du är!!!

  Kramar <3

  SvaraRadera