måndag 5 maj 2014

Nässelpesto sicken hälsobomb

Ja, ibland har man det så sjukt bra! Härmodagen när jag kom till jobbet stod det två burkar med nässelpesto på mitt skrivbord. Världens bästa Annelie, som är en sann trädgårdsmästare ut i fingerspetsarna, själ och hjärta, hade gjort två olika sorters nässelpesto åt mig. Woooow!


Ja, vi menar de vilda, färska nässlorna man hittar ute i naturen som bränns när man tar på dem :-) Plocka försiktigt och tag gärna de som fortfarande inte växt klart än. De innehåller mest näring och bränns inte lika mycket. Ut å plocka nässlor hörni, det är galet näringsrikt: alkaliserande för kroppen, innehåller mängder med c-vitamin och massa mineraler. Ger snyggt hår, fin hud och starka naglar :-)

Som jag skrev är ju Annelie så himla bra så hon delar självkart med sig sina recept. Ett av dem är baserat på pinjenötter och det andra på valnötter. Sooo good!!

Annelies nässelpesto med pinjenötter

nässlor
pinjenötter
parmesanost
olivolja
limeskal
salt
peppar
vitlök

Annelies nässelpesto med valnötter

nässlor
valnötter
kryddost
olivolja
limeskal + limesaft
salt
peppar
vitlök

Ok, ni får höfta mängderna. Tänk väldigt mycket nässlor (ca 2-3 stora nävar), ca 0,5-1 dl nötter, ca 2 dl olivolja, lite limeskal och ca 1 msk limesaft, salta och peppra efter smak, en vitlöksklyfta. Mixa allt i en matberedare och förvara i glasburk i kylskåp. Klarar sig ett par veckor :-)

Love 4 sure!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar