fredag 10 december 2010

Lyckligare!

Författaren Dan Buettner samarbetar med Blue Zones, en websida som innehåller handfasta tips på hur man lever ett längre och bättre liv, och har nyligen givit ut boken ”Thrive – finding happiness the Blue Zones way”. Här får man tips på hur man lever ett lyckligare liv. Dan har tillsammas med National Geographic rest världen runt och kartlagt vart de lyckligaste människorna bor och vad de har gemensamt. Boken kan kännas lite amerikaniserad emellanåt men är väl värd sin läsning.

Dan påstår att 55% av vår egen lycka beror på oss själva. Så det är till stor del upp till dig om du är lycklig eller inte. Det här är Dan’s egna tips för ett lyckligare liv (kan vara väl värda att tänka på).

Hur lever de lyckligaste människorna i världen?

1. Goda relationer på jobbet. De som trivs och har goda vänner på sitt arbete är lyckligare. Vi spenderar så mycket tid på vår arbetsplats att det är ytterst viktigt att vi trivs och mår bra.

2. Socialisera ca 7 timmar per dag. Skaffa dig glada vänner, det smittar.

3. Ekonomisk trygghet. Det skapar ett lugnt om man har stabil ekonomi, ”spara omåttligt och slösa eftertänksamt”.

4. Goda minnen vara längre. Res med familj och vänner hellre än lägg pengar på materiella ting.

5. Hem. Stabilt och tryggt hem, gärna nära arbetet.

6. Skaffa hund. Människor som har hund är oftast lyckligare.

Hur lycklig är du? Gör Blue Zones Happiness-test här.

Jag fick betyget B+ när jag gjorde testet, det känns bra. Då måste jag bara skaffa hund, gå med i någon religiös sekt, spara mer och slösa mindre. Sedan kanske jag är bland de lyckligaste i världen ;-)


Glad på jobbet!
 Lycklig helg på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar