lördag 27 september 2014

Balans och stress

Hej kära bloggläsare! Nu har jag varit borta från bloggandet ett tag men jag ser att ni fortsätter läsa min blogg och skicka mail. Tusen tack, ni är helt fantastiska! Mitt bloggavbrott beror på att jag har extra mycket studier i höst samtidigt som jag arbetar heltid. Dessutom har jag fått en ny tjänst så allt detta tar upp min tid och fokus just nu samtidigt som jag är inriktad på att fortsätta vara hälsosam och må bra, det vill säga ta hand om mig själv och inte låta alla s.k. måsten ta över helt. Därför har bloggen blivit lidande. Har haft tankar på att sluta blogga helt för att kunna fokusera på annat men bloggen finns så ofta i mina tankar. Det är så mycket jag vill dela med mig av att jag inte kan sluta just nu. Längst ner ger jag några tips om hur jag hantera stressiga tider.

Jag fortsätter med några fler inspirerande bilder från Bali, kan kännas skönt att vila ögonen på nu när hösten är på väg. Jag brukar alltid vilja ta med mig en bit av min resor när jag kommer tillbaka till Sverige från mina semestrar. Vad kan man ta med sig av nedan?

Vetegrässhot på Bali Buda.

Grym green juice


Min favorit: papayasmoothie

Jag gick banans i hälsokostbutiken i Sanur. Kokosyoghurt och dricka med probiotisk bakteriekultur är något jag alltid letar efter när jag är ute och reser. Finns tyvärr inte här hemma.

Frukost under min 3-dagars detox, bara färsk frukt :-)

En till favorit: vattenmelonsmoothie

Raw chokladkaka, yummie!
När det är mycket

1. Skippa inte träningen, den är viktig för att man ska ha den där extra energin. Gå upp en halvtimma tidigare för att promenera eller gå till gymmet. Det gör mycket att bara röra på sig
2. Är kosten ett problem, skapa rutiner för frukost och lunch. Gör matlådor i förväg och förbered frukost i förväg. På så sätt håller du koll på vad du äter och med bra kost får du mycket mer energi.
3. Ta fler småpauser under dagen. Gå iväg och ta en nypa luft, det kanske finns en fin plats på eller nära ditt jobb där du kan fylla på med lite energi i någon minut.
4. Har du fler saker att ta itu med om dagarna än vanligt, planera in dem. Är det t.ex. studier gör en bra studieplan och läs några sidor varje dag. Det blir alldeles för stressigt och mycket svårare att klara av om du skjuter upp det.
5. När du känner dig extra trött är det ok att pausa och vila helt. Ta kvällen till att göra ingenting eller det du tycker om att göra mest (kanske umgås med nära och kära) när du känner dig helt slut.
6. Be om hjälp när det är för mycket att mäkta med.
7. Djupandas 5 minuter per dag, gör några yoga-övningar eller meditera i 10-15. Detta gör underverk.

Att ha bra rutiner som att träna, äta bra mat och t.ex. djupandas ska bli/vara lika naturligt som att borsta tänderna. Det kan vara en omställning i början så ta en sak i taget men ge inte upp.

Love!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar